Discussie: Door oorlog verscheurde steden herbouwen

De oorlog in Oekraïne heeft nog altijd invloed op de mensen die in de steden in het land wonen, maar midden in deze destructie en het nog altijd lopende conflict is het land vastberaden om haar steden te herbouwen en cultureel erfgoed te herstellen.

In de loop van de geschiedenis en over de hele wereld zijn er veel voorbeelden van steden die na een oorlog herbouwd zijn, waarvan sommige bijna helemaal. Wat gebeurt er als een stad vanaf vrijwel niks opnieuw opgebouwd wordt en wat zijn de geopolitieke en economische werkelijkheden die de inwoners onder ogen moeten komen? Het onderzoeken van door-oorlog-verscheurde steden die merkwaardige transformaties hebben meegemaakt na periodes van oorlog en destructie, zoals Rotterdam in Nederland, stelt ons in staat om de uitdagingen, strategieën en de geleerde lessen van het heropbouw proces te begrijpen.

In samenwerking met Studium Generale bracht deze discussie drie experts samen die hun perspectieven en ervaringen op het gebied van na-oorlogse heropbouw besproken met een focus op de huidige situatie in Oekraïne.

De discussie vond plaats op 10 oktober van 19:30 tot 21:00 in ‘LAB1’ op de Keizersgracht 19 in Eindhoven

Door deel te nemen aan dit evenement kon je 1 Studium Generale punt verdienen. Als je dit punt wilde kon je je inschrijven via studiumgenerale-eindhoven.nl of klik op de afbeelding hieronder om direct naar de website te gaan en deze bij de discussie ophalen.