Debat: Steden van de Toekomst

Op dinsdag 22 november van 19:30 tot 21:00 zal het debat plaats vinden in de Blauwe Zaal (Auditorium), met het thema; “Steden van de Toekomst”. Dit debat is georganiseerd samen met Studium Generale. Het is mogelijk 1 Studium Generale punt te verdienen door aanwezig te zijn.

In 2050 zal 68% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden wonen. Dat zorgt voor een enorme uitdaging, want hoe accommoderen we deze toename? Hoe zullen we rondkomen? En hoe behouden we een goede kwaliteit van leven? Eén ding is zeker: steden zullen moeten veranderen.

Er zijn oneindig veel manieren waarop steden zich kunnen aanpassen aan een groeiende bevolking. Ze kunnen uitbreiden of verdichten, je kunt verschillende soorten huizen bouwen, bepaalde vormen van transport verkiezen boven andere… In dit debat zullen professionals uit verschillende werkgebieden hun mening delen over de beste strategieën voor groeiende steden. De stad Eindhoven vormt het startpunt voor een gesprek over de toekomst van steden en de meest prangende uitdagingen voor stedelijke mobiliteit.

Thom Aussems was van 1995 tot 2018 directeur van corporatie Sint Trudo. Transformatie van steden staat centraal in zijn carrière. Hij heeft uitgebreid over dit onderwerp gepubliceerd, waaronder ‘het ultieme boek over de geschiedenis van Eindhoven’.

Verali von Meijenfeldt heeft een master in stedenbouw aan de TU Delft en is wethouder van Amsterdam bij het toonaangevende ontwerp- en adviesbureau Arcadis.

Wouter de Wit werkt bij Deloitte (praktijk Vastgoed en Gezonde Steden) en maakt deel uit van het multidisciplinaire kernteam Future of Mobility van Deloitte. Zijn focus ligt op stads- en transportplanning, (slimme) stadsontwikkeling, kapitaalprojecten waaronder (lucht)havenadvies, impactanalyse en strategieontwikkeling.

De discussie wordt gemodereerd door Jan Willem Wesselink (NPO Radio 1).

Door deel te nemen aan dit evenement kan je 1 Studium Generale punt verdienen!

Voor het Debat is GEEN inschrijving vereist! Echter, als je verzekerd wil zijn van een plekje kun je je inschrijven op studiumgenerale-eindhoven.nl/nl.