Bedrijven
dit is een test
Bedrijvenmarkt

Bedrijvenmarkt

Het grootste en meest bezochte onderdeel van de Bouwkunde Bedrijvendagen is de bedrijvenmarkt. Deze zal woensdag 4 oktober 2023 plaatsvinden. De eerste verdieping van Vertigo, het faculteitsgebouw van Bouwkunde, zal worden omgebouwd tot een aanzienlijke beurs met een verscheidenheid aan stands. Het doel van deze markt is om studenten in contact te laten komen met bedrijven en vice versa. Deelname aan deze bedrijvenmarkt is mogelijk door middel van het inrichten van uw eigen informatiestand. Deze stand is gedurende de middag in het bezit van uw bedrijf. De catering, waaronder een uitgebreide lunch, wordt voor u verzorgd. In de voorafgaande periode van de Bouwkunde Bedrijvendagen zullen alle bouwkundestudenten op de hoogte worden gebracht van de grote bedrijvenmarkt. Dit door middel van promotiemiddelen waaronder posters, flyers, aanbevelingen door professoren en docenten, social media en actieve promotie. Met deze nadruk op promotie heeft de Bouwkunde Bedrijvendagen als doel om het bezoekersaantal van studenten aan de markt nóg groter te krijgen. U zal zich presenteren in de bedrijvengids die een overzicht en naslagwerk vormt voor studenten.
Sluitingsborrel
De Bedrijvenmarkt zal door middel van een borrel worden afgesloten. Bij deze borrel zijn de deelnemende bedrijven, sponsoren, het comité van aanbeveling en de studenten van harte welkom om de dag succesvol af te sluiten met een hapje en een drankje.
1-op-1 Interviews

1-op-1 Interviews

Zoals andere jaren bieden wij u ook de mogelijkheid om individueel met studenten te praten. Deze 15 minuten durende gesprekken zullen plaatsvinden op 4 oktober 2023 van 8:45 tot 12:30. Deze ochtend biedt een unieke kans om met de door u (a.d.h.v. CV’s) geselecteerde studenten te praten over uw bedrijf en de carrièremogelijkheden voor de student. De ochtend zal bestaan uit tien gespreksrondes voorafgaand aan de bedrijvenmarkt. Mocht u behoefte hebben aan meer gesprekken dan is er de mogelijkheid om een extra ruimte te boeken, mits hiervoor voldoende studenten aangemeld zijn.
Company Dinner

Company Dinner

Tijdens het ‘Company Dinner’ krijgen bedrijven en studenten de kans om informeel in contact te komen met elkaar. Het diner zal bestaan uit een 3-gangen menu waarin de studenten na elke gang van tafel zullen wisselen. Per gang zullen er maximaal 4 studenten samenzitten met uw bedrijf. Het Company Dinner zal plaatsvinden op woensdagavond 11 oktober 2023.
Studenten
Masterclasses

Masterclasses

Direct aansluitend op de “Kick-Off” zullen van 13:45 tot 17:15 de Masterclasses plaats vinden. Deze Masterclasses draaien helemaal om jou! Ten eerste is er de mogelijkheid om een CV-en LinkedIn-check te doen, waarbij het ook mogelijk is een professionele profielfoto te laten schieten. Daarnaast zullen er verschillende workshops en masterclasses worden gegeven door Evoke en Career Academy om jezelf op een professionele manier te presenteren, je mindset te laten groeien en je softskills te verbeteren.
Career Academy leert je meer over personal branding. Hoe presenteer je jezelf, wat maakt jou uniek en hoe kun je hiermee de kans vergroten dat anderen je zullen herinneren. Daarnaast vindt er een LinkedIn masterclass plaats, waarin wordt besproken hoe je je profiel kunt optimaliseren en hoe je dit uiteindelijk kunt gebruiken om een stage of baan te vinden. In een van de masterclasses van Evoke leer je al tijdens je studie hoe je bedrijven kunt betrekken. De andere masterclass gaat dieper in op allerlei verschillende onderwerpen om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt, zoals solliciteren, geoptimaliseerd cv-gebruik, salarisonderhandelingen, etc.
Door mee te doen aan de Kick-off zal je beter voorbereid zijn voor zowel de verdere evenementen van Bouwkunde Bedrijvendagen als je toekomstige carrière!
Vanwege beperkte capaciteit zullen de masterclasses in een aantal rondes worden gegeven waarvoor een inschrijving vereist is.
Door deel te nemen aan dit evenement kan je 1 MyFuture-punt verdienen!
De inschrijvingen voor de masterclasses zijn reeds gesloten!
Kick-Off & Lezing van Mecanoo

Kick-Off & Lezing van Mecanoo

The Bouwkunde Bedrijvendagen zullen van start gaan met de “Kick-Off” op 16 november van 12:30 tot 13:30 in de Trappenzaal. Dit evenement zal beginnen met een korte opening, gevolgd door een lezing van Mecanoo. Tijdens deze lezing zal de focus liggen op de loopbaan van de presentator, Luuk van den Elzen. Luuk begon als een student aan de “Architecture Urbanism and Building Sciences” track op de Technische Universiteit Eindhoven. Hij gaat in op zijn loopbaantraject van student aan de TU/e tot architect bij Mecanoo. Hierna zal hij vertellen over de projecten waar hij nu aan werkt bij Mecanoo.
Door deel te nemen aan dit evenement kan je 1 MyFuture-punt verdienen!
Debat: Steden van de Toekomst

Debat: Steden van de Toekomst

Op dinsdag 22 november van 19:30 tot 21:00 zal het debat plaats vinden in de Blauwe Zaal (Auditorium), met het thema; “Steden van de Toekomst”. Dit debat is georganiseerd samen met Studium Generale. Het is mogelijk 1 Studium Generale punt te verdienen door aanwezig te zijn.
In 2050 zal 68% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden wonen. Dat zorgt voor een enorme uitdaging, want hoe accommoderen we deze toename? Hoe zullen we rondkomen? En hoe behouden we een goede kwaliteit van leven? Eén ding is zeker: steden zullen moeten veranderen.
Er zijn oneindig veel manieren waarop steden zich kunnen aanpassen aan een groeiende bevolking. Ze kunnen uitbreiden of verdichten, je kunt verschillende soorten huizen bouwen, bepaalde vormen van transport verkiezen boven andere… In dit debat zullen professionals uit verschillende werkgebieden hun mening delen over de beste strategieën voor groeiende steden. De stad Eindhoven vormt het startpunt voor een gesprek over de toekomst van steden en de meest prangende uitdagingen voor stedelijke mobiliteit.
Thom Aussems was van 1995 tot 2018 directeur van corporatie Sint Trudo. Transformatie van steden staat centraal in zijn carrière. Hij heeft uitgebreid over dit onderwerp gepubliceerd, waaronder ‘het ultieme boek over de geschiedenis van Eindhoven’.
Verali von Meijenfeldt heeft een master in stedenbouw aan de TU Delft en is wethouder van Amsterdam bij het toonaangevende ontwerp- en adviesbureau Arcadis.
Wouter de Wit werkt bij Deloitte (praktijk Vastgoed en Gezonde Steden) en maakt deel uit van het multidisciplinaire kernteam Future of Mobility van Deloitte. Zijn focus ligt op stads- en transportplanning, (slimme) stadsontwikkeling, kapitaalprojecten waaronder (lucht)havenadvies, impactanalyse en strategieontwikkeling.
De discussie wordt gemodereerd door Jan Willem Wesselink (NPO Radio 1).
Door deel te nemen aan dit evenement kan je 1 Studium Generale punt verdienen!
Voor het Debat is GEEN inschrijving vereist! Echter, als je verzekerd wil zijn van een plekje kun je je inschrijven op studiumgenerale-eindhoven.nl/nl.
1-op-1 Interview

1-op-1 Interview

Op woensdag 23 november zullen de 1-op-1 interviews plaatsvinden van 08:45 tot 12:15.
Ben jij op zoek naar een plek om praktische ervaring op te doen of voor een afstudeerstage, dan is dít jouw moment om een formeler gesprek aan te gaan met twee vertegenwoordigers van een bedrijf waarin je geïnteresseerd bent. Elk interview duurt 15 minuten waarin je jezelf kan presenteren en al je vragen kwijt kan aan bedrijven en ook andersom. Wellicht is dit wel jouw eerste contact met je toekomstige werkgever!
Dit jaar doen er maar liefst 19 bedrijven mee aan de 1-op-1 interviews. Je kan je voor zoveel bedrijven inschrijven als je wil. Echter, vanwege de beperkte capaciteit en om iedereen een eerlijke kans te geven, zullen bedrijven de studenten uitkiezen en uitnodigen voor een gesprek op basis van het aantal registraties dat zij hebben ontvangen en jouw ingestuurde CV. Het is dan ook aan te raden om je CV te laten checken door TU/e Career Academy alvorens je deze opstuurt naar de bedrijven. Het ‘opsturen’ van je CV doe je door je CV te uploaden in het inschrijfportaal waarin je ook kan inschrijven voor bedrijven met de 1-op-1 interviews.
Door deel te nemen aan dit evenement kan je 1 MyFuture-punt verdienen!
De inschrijvingen voor de 1-op-1 interviews zijn reeds gesloten!
Deelnemende bedrijven aan de 1-op-1 interviews:
Bedrijvenmarkt

Bedrijvenmarkt

Het hoogtepunt en meest bezochte evenement van de Bouwkunde Bedrijvendagen is de Bedrijvenmarkt. Deze wordt gehouden op woensdag 23 november van 12:30 tot 16:00 in Plaza, Vertigo.
De Bedrijvenmarkt is een beurs waar ruim 40 bedrijven uit allerlei sectoren in de bouw aanwezig zullen zijn. Dit is hét moment om kennis te maken met grote namen binnen het werkveld en verschillende bedrijven te leren kennen, je netwerk uit te breiden en al je vragen te stellen aan professionals. Van architectenbureaus en constructie adviesbureaus tot aan vastgoedbedrijven, de Bedrijvenmarkt biedt een ruime diversiteit aan bedrijven die zullen voldoen aan verschillende interesses van studenten.
Niet alleen bedrijven zullen aanwezig zijn; ook alle studieverenigingen zullen er zijn om je te informeren over de bedrijven die passen bij hun vakgebied. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je ook meedoen aan een rondleiding door een van de studieverenigingen. Nadat de markt om 16:00 uur sluit, is iedereen van harte welkom om samen met de bedrijven een drankje te doen op Plaza, mogelijk gemaakt door de SkyBar!Underground.
Op de Bedrijvenmarkt is in contact komen met je toekomstige werkgever nog nooit zo makkelijk geweest!
Door deel te nemen aan dit evenement kan je 1 MyFuture-punt verdienen!
Voor de Bedrijvenmarkt is GEEN inschrijving vereist. Loop de markt binnen op Plaza in Vertigo en ontmoet de bedrijven. Zoek de bedrijven stands op en begin met het leggen van de fundering van je toekomst!
Deelnemende bedrijven aan de Career Market:
Company Dinner

Company Dinner

De ‘Company Dinner’ dat wordt georganiseerd op 30 november van 18:00 tot 21:00 in restaurant Hay-Days zal de afsluiter vormen voor de 22e editie van Bouwkunde Bedrijvendagen.
Gedurende dit evenement met een informele sfeer krijgen studenten nog één laatste kans om een vrijblijvend gesprek te voeren met bedrijven. De opstelling van dit evenement is als volgt: De Company Dinner bestaat uit vier rondes in totaal, waarvan de eerste drie gebonden zijn aan een gang en de laatste aan een borrel. Na elke ronde zullen de studenten van tafel wisselen en krijgen zij zo de kans om met verschillende bedrijven een gesprek aan te gaan.
Door deel te nemen aan dit evenement kan je 2 MyFuture-punten verdienen!
De inschrijvingen voor de Company dinner zijn reeds gesloten!
De bedrijven die deelnemen aan de Company Dinner zijn:
Lezing Rijksvastgoedbedrijf

Lezing Rijksvastgoedbedrijf

Op woensdag 30 november van 12:40 tot 13:20 uur zal Tara Dekker, projectmanager Hernieuwbare Energie bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), een lezing geven in de Trappenzaal.
Het RVB heeft een unieke portefeuille, met uiteenlopende gebruikers, om allerlei rijksdoelen mee te realiseren. Hierin zijn grote thema’s als duurzaamheid, energie en gebiedsontwikkeling niet meer weg te denken. Omdat de ruimte in Nederland schaars is, kijkt RVB hoe ze slim en met meerwaarde met het vastgoed van het Rijk om kunnen gaan. Zo dragen ze bij aan een beter en mooier Nederland.
Tara zal met interessante praktijkvoorbeelden vertellen hoe zij in haar projecten bij het RVB omgaat met duurzaamheid en energiezuinigheid. Dus ben je benieuwd naar deze wereld, kom vooral naar deze presentatie.
Door deel te nemen aan dit evenement kan je 1 MyFuture-punt verdienen!
Voor de lezing van Rijksvastgoedbedrijf is GEEN inschrijving vereist!