Over de Bouwkunde Bedrijvendagen

Bouwkunde Bedrijvendagen is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven en vindt plaats op diezelfde universiteit. Tijdens dit evenement kunt u op directe en informele wijze kennis maken met zowel bachelor- als masterstudenten.

Het evenement kenmerkt zich door haar laagdrempeligheid, informele karakter en diversiteit. Daarnaast vertegenwoordigen de TU/e studenten een breed scala aan masterrichtingen variërend van architectuur en bouwtechniek tot vastgoed en bouwfysica.

De Bouwkunde Bedrijvendagen biedt u als bedrijf de uitgelezen kans om jong en hoogopgeleid personeel te werven. Het evenement bestaat uit meerdere onderdelen, in 2018 was gekozen voor de volgende onderdelen:

  • Profileer uw bedrijf aan alle studenten op de universiteit en creëer nieuwe netwerken tijdens de bedrijvenmarkt
  • Ga interactief met studenten aan de slag  en leer hen uw bedrijf kennen tijdens de casus.
  • Leer de studenten op een informele manier kennen onder het genot van een 3-gangen menu tijdens the walking dinner.
  • U kunt 1-op-1 in gesprek met door u geselecteerde studenten tijdens de gespreksrondes
  • Ga het gesprek nog informeler aan met een snack en een drankje tijdens de afsluitende borrel

Houd de website in de gaten voor meer informatie omtrent deelname of neem direct contact op met de organisatie. De 20e editie vindt plaats in november, de exacte data volgen nog.

Bekijk ook onderstaande slider voor foto’s van de 19e editie of bekijk hier de aftermovie.

Bedrijvenmarkt

Hét hoogtepunt van de Bouwkunde Bedrijvendagen is de bedrijvenmarkt. In 2018 mochten wij maar liefst meer dan 40 bouw gerelateerde bedrijven verwelkomen. Al deze bedrijven toverden vloer 1 van de faculteit Bouwkunde met stands om tot een drukke beurs waar contact leggen met jong talent nog nooit zo makkelijk is geweest.

De bedrijvenmarkt zal in november 2019 plaatsvinden. De aanmeldingen voor de 20e editie gaan binnenkort van start. Deelname aan deze bedrijvenmarkt is mogelijk door middel van het inrichten van je eigen informatiestand. Deze stand is gedurende de middag in het bezit van uw bedrijf.

Houd de website in de gaten voor meer informatie omtrent deelname of neem direct contact op met de organisatie.

Casus

In 2018 zijn de casus toegevoegd als evenement. De casus zijn een manier om de studenten uit te dagen in een groep te werken om een probleem op te lossen, terwijl ze door een bedrijf worden begeleid.

Houd de website in de gaten voor meer informatie over de evenementen van november 2019.

The Walking Dinner

Ook nieuw in 2018 was “The Walking Dinner”. The Walking Dinner nodigt studenten en één vertegenwoordiger van uw bedrijf uit voor een diner waar onder genot van een 3-gangen menu contact kan worden gelegd tussen studenten en uw bedrijf. Na iedere gang wisselden de studenten aan tafel.

Houd de website in de gaten voor meer informatie over de evenementen van november 2019.

Gespreksrondes

Een ander terugkerend evenement is de 1-op-1 gesprekken. Tijdens de gespreksrondes kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met studenten die u zelf selecteert op basis van hun CV. Deze sollicitatierondes zijn hét moment om jong talent voor uw bedrijf te charmeren. Voornamelijk masterstudenten melden zich aan voor de gesprekken om bijvoorbeeld een (afstudeer)stage of een baan te bemachtigen, maar we zien ook steeds vaker dat bachelor studenten interesse hebben in een oriënterend gesprek.

Houd de website in de gaten voor meer informatie over de evenementen van november 2019.

Deelnemende bedrijven 2018

2018 Editie mede mogelijk gemaakt door