Over de Bouwkunde Bedrijvendagen

Bouwkunde Bedrijvendagen is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven en vindt plaats op diezelfde universiteit. Tijdens dit evenement kunt u op directe en informele wijze kennis maken met zowel bachelor- als masterstudenten.

Het evenement kenmerkt zich door haar laagdrempeligheid, informele karakter en diversiteit. Daarnaast vertegenwoordigen de TU/e studenten een breed scala aan masterrichtingen variërend van architectuur en bouwtechniek tot vastgoed en bouwfysica.

De Bouwkunde Bedrijvendagen biedt u als bedrijf de uitgelezen kans om jong en hoogopgeleid personeel te werven. Het evenement bestaat uit meerdere onderdelen:

  • Profileer uw bedrijf aan alle studenten op de universiteit en creëer nieuwe netwerken tijdens de bedrijvenmarkt
  • Ga interactief met studenten aan de slag  en leer hen uw bedrijf kennen tijdens de casus.
  • Leer de studenten op een informele manier kennen onder het genot van een 3-gangen menu tijdens the walking dinner.
  • U kunt 1-op-1 in gesprek met door u geselecteerde studenten tijdens de gespreksrondes
  • Ga het gesprek nog informeler aan met een snack en een drankje tijdens de afsluitende borrel

Hou de website in de gaten voor meer informatie omtrent deelname of neem direct contact op met de organisatie.

Bekijk ook onderstaande slider voor foto’s of bekijk hier de aftermovie.

Programma 2018

12:30 – 13:30
Opening Lecture: Abel Groenewolt about Computational Design

13:30 – 16:00
Cases: Antea Group, Volkerwessels-SDK, Twynstra Gudde, Witteveen+Bos
18:00 – 21:00
The Walking Dinner

12:45 – 13:30
Lunch lecture: EGM Architects about Design Tools for the Future

12:45 – 13:30
Lunch lecture: Inbo about Tower K

08:45 – 12:00
1-on-1 Interviews
12:00 – 12:30
Opening Speech
12:30 – 16:30
Career Event

Bedrijvenmarkt

Hét hoogtepunt van de Bouwkunde Bedrijvendagen is de bedrijvenmarkt. In 2017 mochten wij maar liefst meer dan 40 bouw gerelateerde bedrijven verwelkomen. Al deze bedrijven toverden vloer 1 van de faculteit Bouwkunde met stands om tot een drukke beurs waar contact leggen met jong talent nog nooit zo makkelijk is geweest.

De bedrijvenmarkt zal woensdag 21 november 2018 plaatsvinden. De aanmeldingen voor de 2018 editie zijn gesloten. Deelname aan deze bedrijvenmarkt is mogelijk door middel van het inrichten van je eigen informatiestand. Deze stand is gedurende de middag in het bezit van uw bedrijf. De bedrijvenlunch wordt verzorgd door Bouwend Nederland.

Casus

Een belangrijk element dat we dit jaar hebben toegevoegd is de casus. De casus zijn een manier om de studenten uit te dagen in een groep te werken om een probleem op te lossen, terwijl ze door een bedrijf worden begeleid. Zo krijgen ze een kijkje in casus waar bedrijven mee werken, het (bedrijfs)leven buiten de muren van de universiteit.

The Walking Dinner

Ook nieuw dit jaar is “The Walking Dinner”. The Walking Dinner nodigt studenten en één vertegenwoordiger van uw bedrijf uit voor een diner waar onder genot van een 3-gangen menu contact kan worden gelegd tussen studenten en uw bedrijf. Na iedere gang wisselen de studenten aan uw tafel. Per gang zullen maximaal 4 studenten uw vergezellen. The Walking Dinner zal op woensdag 14 november 2018 plaatsvinden.

Gespreksrondes

Tijdens de gespreksrondes kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met studenten die u zelf selecteert op basis van hun CV. Deze sollicitatierondes zijn hét moment om jong talent voor uw bedrijf te charmeren. Voornamelijk masterstudenten melden zich aan voor de gesprekken om bijvoorbeeld een (afstudeer)stage of een baan te bemachtigen, maar we zien ook steeds vaker dat bachelor studenten interesse hebben in een oriënterend gesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 21 november 2018.

Deelnemende bedrijven 2018

2018 Editie mede mogelijk gemaakt door