Lezing Powerhouse

Op dinsdag 8 maart zal Powerhouse Company een lezing komen geven in de pauze, van 12:45 tot 13:30 met als onderwerp:

Renovatie ‘De Bunker’

In 2015 werd een competitie gehouden om een geschikt herontwikkelingsplan te vinden voor De Bunker, het voormalige studentencentrum van de Technische Universiteit Eindhoven. Powerhouse Company kwam met een visie voor een bruisende en veelzijdige ontwikkeling door de bestaande structuur van de Bunker te renoveren en een schitterend nieuwe woontoren eraan toe te voegen. De sleutel tot het project was de transformatie van het naoorlogse monument met een harmonieus ontwerp dat de geest van het gebouw, oorspronkelijk ontworpen door de toonaangevende naoorlogse Nederlandse architect Hugh Maaskant, eer aan doet.

In deze lezing zal partner-architect Stijn Kemper vertellen over Maaskants icoon en hoe Powerhouse Company zijn ontwerp heeft geanalyseerd om de oorspronkelijke charme van het gebouw te doen herleven in de 21e eeuw, en wel mét behoud van de Brutalistische architectonische elementen.

Stijn Kemper (1979, Nederland) is een partner bij Powerhouse Company. Hij studeerde architectuur aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij in 2007 zijn Master of Science in Architecture, Building, and Planning behaalde. In 2008 trad Stijn in dienst bij Powerhouse Company. Naast de Bunkertoren heeft hij als projectarchitect aan meerdere projecten gewerkt, zoals Villa L, Loop of Wisdom in Chengdu, China, de Hangzhou Airport Terminal 4 tender, en inSports Beijing.

Voor deze lezing is GEEN inschrijving vereist!

De lezing van Powerhouse Company is helaas geannuleerd en zal NIET plaatsvinden!