Lezing OMA

Op donderdag 24 februari zal OMA een lezing komen geven in de pauze, van 12:45 tot 13:30 met als onderwerp:

Van student tot projectleider / Een verdiepende lezing over OMA’s VDMA project.

Tijdens deze lezing zal Project lezing zal Bozar Ben Zeev OMA’s recente VDMA project te Eindhoven presenteren. Tevens zal hij zijn ervaringen als architectuurstudent op de universiteit waar hij graag het werk van Rem Koolhaas bestudeerde tot werken als architect bij OMA- een architectenbureau mede opgericht door Rem Koolhaas – delen.

VDMA Eindhoven is OMA’s meest recente grootschalige project in Nederland. Het meesterplan beoogt de transformatie van een in onbruik geraakt industrieterrein in het centrum van Eindhoven tot een gemengd gebied dat voorziet in de lokale woonbehoeften, onderdak biedt aan toonaangevende technologiebedrijven en aantrekkelijke openbare ruimten introduceert. Eenmaal voltooid zal het gerevitaliseerde VDMA een van OMA’s meest duurzame projecten tot nu toe zijn, met veelvuldig gebruik van hout, modulaire bouwmethoden, energieopwekkende gevels en een Micro Forest – een dichte groene ruimte die de lokale flora en fauna koestert. Het VDMA project staat onder toezicht van OMA’s Managing Partner – Architect, David Gianotten.

Bozar Ben Zeev is projectleider en architect bij OMA, en is eerder werkzaam geweest in Amsterdam, Londen en Beijing. Hij is een voormalig docent aan de Architectural Association en is afgestudeerd aan zowel de TU Delft als de Architectural Association.

Voor deze lezing is GEEN inschrijving vereist!